El Dr. Schüssler va basar la seva teràpia en un total de dotze sals minerals que va denominar “remeis funcionals”. Es denominen així degut a que aquestes dotze sals cumpleixen amb les funcions essencials en el nostre cos i representen un remei adequat per eliminar una sèrie de mal funcionaments.

El resultat terapèutic de les sals del Dr Schüssler és de gran abast. Les sals poden normalitzar un mal funcionament de l’organisme, estimular o regular certes funcions del cos.

Les sals del Dr. Schüssler ajuden a l’organisme per a què aquest sigui capaç de regular-se a sí mateix.

És de vital importància que les sals del Dr. Schüssler siguin fabricades homeopàticament per poder desplegar la seva eficàcia en el sentit de Schüssler. Pot observar aquesta dada en l’etiquetat (potència D6) en l’envàs. Les sals minerals que hagin estat tractades d’aquesta forma es venen exclusivament en les farmàcies ja que es tracta de medicaments.

COM I QUAN PODEN AJUDAR-NOS LES SALS ?

Hem de tenir present que les Sals de Schüssler NO proporcionen al cos els minerals que necessita , sinó que ajuden l'organisme a compensar alteracions en la distribució i absorció dels minerals .

Per exemple , el dolor provocat per rampes als músculs intestinals pot donar-se en algú que s'alimenti adequadament i que rebi suficient magnesi . Llavors , per què pateix rampes ? Schüssler va cridar a aquest fenomen " trastorn de la distribució molecular" . Això vol dir que els ions de magnesi del cos no estan disponibles quan se'ls necessita, és a dir , " la sal pertinent no està en el lloc adequat en el moment adequat" . És en aquest punt quan la Sal de Schüssler Magnesium phosphoricum ajuda ja que soluciona el trastorn de la distribució dels ions , de manera que les partícules de magnesi arriben les cèl•lules musculars i aconsegueixen calmar el dolor provocat per les rampes .

LES 12 SALS DE SCHÜSSLER

Nr 1 . Calcium fluoratum . Ajuda en els problemes de pell , ungles i ossos .

Nr 2 . Calcium phosphoricum . Ajuda a la cicatrització , curació i el creixement .

Nr 3 . Ferrum phosphoricum . Inflamacions i lesions .

Nr 4 . Kalium chloratum . Eficaç per a les membranes mucoses .

Nr 5 . Kalium phosphoricum . Enforteix els músculs i nervis .

Nr 6 . Kalium sulfuricum . Inflamacions cròniques i problemes cutanis .

Nr 7 Magnesium phosphoricum . Dolors i rampes .

Nr 8 . Natrium chloratum . Regula el metabolisme líquid .

Nr 9 . Natrium phosphoricum . Estabilitza el metabolisme .

Nr 10 . Natrium sulfuricum . Ajuda a la desintoxicació i la excreció .

Nr 11 . Silícia . Reforça tendons , cartílags i ossos .

Nr 12 . Calcium sulfuricum . Drena el líquid infectat / flux de pus .

Sals de Shussler