QUÈ ÉS EXACTAMENT LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA?
 
La intolerància als aliments (també coneguda com a sensibilitat alimentària) pot ser la conseqüència d'una reacció adversa de l'organisme a determinats aliments.
 
En ocasions els aliments que ens provoquen el problema són aquells que mengem més regularment fins i tot els que més ens vénen de gust i tenim més ansietat per menjar. Els símptomes de la intolerància als aliments poden deure's a diversos factors: una deficiència enzimàtica, per exemple en la intolerància a la lactosa; la sensibilitat a determinats compostos químics, per exemple les amines de la xocolata i del vi negre poden provocar migranyes; o una resposta immunitària humoral de tipus *IgG conformi s'observi en els resultats de l'anàlisi.
 
S'ha demostrat mitjançant recerca que la intolerància als aliments pot estar vinculada amb l'increment dels anticossos *IgG per part del sistema immunitari després de la ingesta de determinats aliments. En condicions normals, aquests anticossos formen complexos amb les proteïnes dels aliments que són eliminats pel sistema immunològic posteriorment  sense que es produeixi cap efecte advers. Si els sistemes digestiu o immunològic es troben compromesos, aquests complexos es poden dipositar per tot l'organisme i provocar inflamació, la qual cosa pot causar infinitat de símptomes com a fatiga, síndrome còlon *irritable (*SCI), inflor, migranya o obesitat.
 
 
 
 
 

Test alimentari