COSMÈTICA FACIAL FEMENINA:

 

ANTIARRUGUES EFECTE “BOTOX”

 

Cada dia realitzem més de 10.000 moviments facials involuntaris per expressar el nostre estat d'ànim. 

Amb el temps aquests gestos queden gravats a la pell, primer com a fines línies, però més endavant acaben formant les conegudes arrugues d’expressió.

Aquestes arrugues causades pel moviment de la musculatura facial, es localitzen majoritàriament al front, a la zona del contorn dels ulls, sobre la comissura dels llavis i a la zona del nas.

El tractament més usat en l’actualitat és el “Bótox” o l’administració de toxina botulínica. Però hi ha altres alternatives menys agressives i invasives, parlem dels cosmètics.

Nosaltres elaborem cremes, sèrums, emulsions i altres vehicles cosmètics que inclouen a la seva formulació pèptids, com l’octapèptid SNAP-8(R) (acetyloctapeptide-3) i Leupasyl(R), dissenyats específicament per tractar les arrugues d’expressió i prevenir-ne la seva aparició, essent l’alternativa tòpica a les injeccions de toxina botulínica, o com a complement d’aquestes, augmentant la seva eficàcia i allargant els seus resultats.

Aquests pèptids fomenten la relaxació muscular, induint a una reducció de fins un 63% de la profunditat de les arrugues. Les línies fines d’arrugues d’expressió desapareixen i el rostre es veu més suau.

Aquests actius antiarrugues, sovint el combinem amb altres actius cosmètics reconeguts i amb altres activitats, per poder obtenir altres efectes també desitjats: hidratació, millora de la flaccidesa...

 

ANTIOXIDANTS

 

Els antioxidants són les substàncies encarregades d’equilibrar les concentracions de radicals lliures, evitant que es produeixin danys als teixits i a les cèl·lules. La pèrdua d’aquest equilibri accelera la formació dels radicals lliures i provoquen la seva acumulació produint una oxidació prematura i un envelliment accelerat.

És per això que elaborem sèrums amb principis actius antioxidants i també n’incorporem a les cremes i emulsions quan la pell els necessita.

D’entre els antioxidants més coneguts tenim; la vitamina E, els derivats de la Vitamina C, el Coenzima Q10, resveratrol, i la novetat, un actiu sintètic més eficaç que la resta d’antioxidants, el dimethylmethoxy chromanol.

 

FOTOENVELLIMENT

 

El fotoenvelliment és l’envelliment prematur ocasionat per una exposició repetitiva i perllongada a les radiacions solars sense protecció. Aquestes radiacions causen lesions superficials i profundes a la pell, que sobretot es veuen reflectides amb els anys. 

La diferència entre un envelliment cronològic (propi de l’edat) i el fotoenvelliment és important. Les arrugues són més gruixudes i profundes, la pell és aspra, seca i apergaminada, sense elasticitat, amb alteracions de pigmentació (taques) i vasos capil·lars trencats.

En aquests casos i depenent de l’estadi de deteriorament en el què es trobi la pell, haurem d’usar uns o altres actius. Però el millor cosmètic sempre serà el preventiu, el fotoprotector.

Elaborarem cosmètics que hidratin, exfoliïn, protegeixin i reparin els danys cel·lulars. Estudiarem la pell i adaptarem el cosmètic a les necessitats.

 

HIDRATANTS

 

Per aconseguir una pell suau al tacte cal hidratar-la cada dia. Si no és així, es ressecarà, es tornarà aspra i apareixeran escames, arrugues i fins i tot taques blanques.

Els cosmètics hidratants seran la gran majoria dels què elaborem. I en funció del grau de deshidratació i de l’edat cronològica de la pell, usarem uns o altres actius hidratants. És més conegut i usat és el Hialuronat sòdic, que permet augmentar les reserves d’aigua de la pell ja que pot retindré 100 vegades el seu pes en aigua.

També tenim solucions que imiten i simulen els factors naturals d'hidratació de la pell, són substàncies que en condicions normals es troben de forma natural sobre la superfície de la nostra pell i la protegeixen. Aquestes solen afegirse sempre a la cosmètica hidratant.

 

NUTRITIUS

Al igual que en tots els altres teixits del cos humà, la pell requereix de substàncies pel manteniment de la seva estructura i la seva activitat metabòlica.

La clau està en menjar sa i equilibrat, però també poden dur-se a terme mesures externes per mantenir la pell nodrida.

Aquestes mesures es basen en l’aportació a la pell de substàncies que l’ajudin a restablir el film hidro-lipídic i a recuperar la funció barrera.

Per fer-ho, és necessari l’ús de productes nutritius amb eficàcia provada, que no només facilitin l’aportació extra de lípids, com les ceramides o algunes mantegues naturals, sinó també que restableixin la funció barrera de la pell i li retornin la vitalitat de forma perllongada.

 

REAFIRMANTS

Amb l’ús de cosmètics amb activitat reafirmant, es busca una millora en la resistència, la tonicitat i la sensació de fermesa de la pell a la cara, el coll i l’escot, i a ajudar a definir els contorns de la superfície de la pell i a suavitzar les rugositats de la superfície.

Hi ha varis actius que tenen aquesta capacitat, i els incorporem a la cosmètica per pells que ho necessiten.

L’actiu més ben indicat per assolir aquest efecte és un tetrapèptid innovador anomenat UplevityTM (acetyl tetrapeptide-2). Es tracta d’un ingredient ideal per millorar la fermesa de la pell mitjançant l’estimulació dels elements naturals que mantenen aquesta propietat cutània, incloent l’elastina i el col·lagen. Per això nosaltres l’incorporem a les fórmules reafirmant i antienvelliment on la cohesió i la resistència de la pell es desitgen augmentar per minimitzar la flaccidesa.

 

REJUVENIDORS

Actualment les persones vivim més temps però pretenem semblar més joves, fet que està directament relacionat amb la salut i la vitalitat cel·lular.

Tots sabem que el codi genètic (ADN) conté la informació hereditària responsable de la funció cel·lular i que hi ha una relació evident entre un envelliment sa i la “genètica”.

Al llarg de la vida es van acumulant els danys genètics o les lesions al ADN, fet que acaba ocasionant alteracions a les cèl·lules de la pell, com ara la pèrdua d’elasticitat, la pèrdua de la funció barrera, l’aparició de taques, o sigui, un envelliment prematur.

Per tant, la integritat de l’ADN de les cèl·lules de la pell és molt important perquè aquestes puguin continuar funcionant correctament, i alhora és crucial tenir un sistema reparador de les lesions al material genètic i que sigui prou eficient perquè no apareguin els signes de l’envelliment abans d’hora.

Hi ha molts factors que poden accelerar l’envelliment degut a què produeixen lesions al material genètic, o que dificulten la seva reparació.

Entre ells trobem l’exposició a les radiacions solars (els rajos UVA i UVB), l’exposició a fonts de calor i als Infrarojos, una alimentació pobre en vitamines i antioxidants i l’exposició a agents contaminants.

No sempre podem evitar l’exposició a tots aquests agents, però ara tenim a l’abast un pèptid innovador, anomenat Juvefoxo® (acetyl hexapeptide- 50)  que reforça els mecanismes naturals de reparació del ADN i rejoveneix les cèl·lules cutànies.

El què fa aquest actiu cosmètic és:

-       Activar les rutes de reparació del ADN.

-       Protegir el ADN i les cèl·lules de la radiació UV i de la pol·lució.

-       Reverteix la senescència cel·lular (l’envelliment)

-       I disminueix el dany cel·lular induït per la radiació UV.

Així doncs, el què acabem notant, amb l’aplicació dels cosmètics que contenen aquest actiu tant interessant, és el retard d’aparició dels signes visibles de l’envelliment i perllongar l’aspecte jove de la pell.

 

RELIPIDANTS

 

La capa còrnia, la més superficial de la pell, és la que assegura la barrera de protecció. Per fer-ho necessita tenir una adequada quantitat d’aigua i de lípids (elements grassos).

Quan els elements grassos es perden o no n’hi ha suficient, apareix la sequedat i la descamació típica de la pell SECA.

És en aquests casos, quan cal enriquir els cosmètics amb mantegues naturals (karité, alvocat,..) i amb olis essencials tals com; Alvocat, Argan, Borratges, Jojoba, llavors de Raïm, Rosa mosqueta.., i molts més, que triarem en funció de l’estat de la pell.

 

 

 

COSMÈTICA FACIAL MASCULINA:

Podeu trobar gran varietat de productes;

 

COSMÈTICA “AFTER SHAVE”

 

Després de l'afaitat, convé hidratar i restaurar la barrera natural de la pell, ja que s'ha sotmès a una agressió física important, el AFAITAT. 
 
La pell s'irrita per l'acció mecànica de la fulla d'afaitar i ha de ser reparada i calmada amb productes naturals. 
 
S'aconsella utilitzar cosmètica adaptada després d'afaitar-se. Aconsellem l'ús de cosmètics que aportin ingredients amb acció: calmant, hidratant, refrescant i regeneradors, sempre usant la base més adequada al tipus de pell i l'edat, i el més important, que sigui el més agradable i còmode possible per l'usuari.

 

ANTIARRUGUES EFECTE “BOTOX”

 

Són cosmètics on l’actiu principal és l’octapèptid Snap-8®, que redueix la profunditat de les arrugues causades per contraccions dels músculs facials, sent una alternativa tòpica a les injeccions.

Els beneficis s’observen en reduir les contraccions musculars, i la profunditat de les arrugues es redueix en un 63% en un mes de tractament. Les línies fines d’arrugues d’expressió desapareixen i el rostre es veu més suau.

Aquest actiu el formulem en sèrums, emulsions i cremes. I sovint el combinem amb altres actius cosmètics amb altres activitats, per poder obtenir altres efectes desitjats.

 

FOTOENVELLIMENT

 

El fotoenvelliment és l’envelliment prematur ocasionat per una exposició repetitiva i perllongada a les radiacions solars sense protecció. Aquestes radiacions causen lesions superficials i profundes a la pell, que sobretot es veuen reflectides amb els anys. 

La diferència entre un envelliment cronològic (propi de l’edat) i el fotoenvelliment és important. Les arrugues són més gruixudes i profundes, la pell és aspra, seca i apergaminada, sense elasticitat, amb alteracions de pigmentació (taques) i vasos capil·lars trencats.

En aquests casos i depenent de l’estadi de deteriorament en el què es trobi la pell, haurem d’usar uns o altres actius. Però el millor cosmètic sempre serà el preventiu, el fotoprotector i els Antioxidants.

Els antioxidants són les substàncies encarregades d’equilibrar les concentracions de radicals lliures, evitant que es produeixin danys als teixits i a les cèl·lules. La pèrdua d’aquest equilibri accelera la formació dels radicals lliures i provoquen la seva acumulació produint una oxidació prematura i un envelliment accelerat.

És per això que elaborem sèrums amb principis actius antioxidants i també n’incorporem a les cremes i emulsions quan la pell els necessita.

D’entre els antioxidants més coneguts tenim; la vitamina E, els derivats de la Vitamina C, el Coenzima Q10, resveratrol, i la novetat, un actiu sintètic més eficaç que la resta d’antioxidants, el dimethylmethoxy chromanol.

Elaborarem cosmètics que hidratin, exfoliïn, protegeixin i reparin els danys cel·lulars. Estudiarem la pell i adaptarem el cosmètic a les necessitats.

 

HIDRATANTS

 

Per aconseguir una pell suau al tacte cal hidratar-la cada dia. Si no és així, es ressecarà, es tornarà aspra i apareixeran escames, arrugues i fins i tot taques blanques.

Els cosmètics hidratants seran la gran majoria dels què elaborem. I en funció del grau de deshidratació i de l’edat cronològica de la pell, usarem uns o altres actius hidratants. És més conegut i usat és el Hialuronat sòdic, que permet augmentar les reserves d’aigua de la pell ja que pot retindré 100 vegades el seu pes en aigua.

També usem solucions que simulen els factors naturals d'hidratació de la pell, són substàncies que en condicions normals es troben de forma natural sobre la superfície de la nostra pell i la protegeixen. Aquests solen afegir sempre a la cosmètica hidratant. 

I en cas de la pell de l'home, serà adequat l'ús de exfoliants per facilitar la posterior hidratació de la pell, i que el cosmètic arribi a capes més profundes.

 

REAFIRMANTS

 

Amb l’ús de cosmètics amb activitat reafirmant, es busca una millora en la resistència, la tonicitat i la sensació de fermesa de la pell a la cara, el coll i l’escot, i a ajudar a definir els contorns de la superfície de la pell i a suavitzar les rugositats de la superfície.

Hi ha varis actius que tenen aquesta capacitat, i els incorporem a la cosmètica per pells que ho necessiten.

L’actiu més ben indicat per assolir aquest efecte és un tetrapèptid innovador anomenat acetyl tetrapeptide-2. Es tracta d’un ingredient ideal per millorar la fermesa de la pell mitjançant l’estimulació dels elements naturals que mantenen aquesta propietat cutània, incloent l’elastina i el col·lagen. Per això nosaltres l’incorporem a les fórmules reafirmant i antienvelliment on la cohesió i la resistència de la pell es desitgen augmentar per minimitzar la flaccidesa.

 

REJUVENIDORS

 

Actualment les persones vivim més temps però pretenent semblar més joves. Però tots sabem que la velocitat a la que envellim i la manera com ho fem , depèn en gran mesura de la salut i la vitalitat cel·lular.
Tots sabem que el codi genètic ( ADN ) conté la informació hereditària responsable de la funció cel·lular i que hi ha una relació evident entre un envelliment sa i la " genètica "  pròpia de cadascú.
Al llarg de la vida es van acumulant danys genètics i les lesions en l'ADN , el que pot ocasionar alteracions en les cèl·lules de la pell , com ara la pèrdua d'elasticitat , la pèrdua de la funció barrera , l'aparició de taques , o sigui , un envelliment prematur .
Per tant , és molt important mantenir la integritat de l'ADN de les cèl·lules de la pell perquè aquestes puguin continuar funcionant correctament , i alhora és crucial tenir un sistema reparador de les lesions que es produeixen en el material genètic, i aquest sistema cal que sigui prou eficaç perquè no apareguin els signes de l'envelliment abans d'hora .
Hi ha molts factors que poden accelerar l'envelliment , i això és degut a que aquests factors poden produir lesions en el material genètic , o dificultar d'alguna manera la seva reparació .
Entre els factors esmentats es troba l'exposició a les radiacions solars ( raigs UVA i UVB ) , l'exposició a fonts de calor i Infrarojos , una alimentació pobre en vitamines i antioxidants i l'exposició a agents contaminants .
No sempre podem evitar l'exposició a tots aquests agents , però ara tenim a l'abast un pèptid innovador , anomenat Juvefoxo ® ( acetyl Hexapeptide - 50 ) que reforça els mecanismes naturals de reparació de l'ADN i rejoveneix les cèl·lules cutànies .
El que realitza aquesta substància és :
- Activar les rutes de reparació de l'ADN .
- Protegir l'ADN i les cèl·lules de la radiació UV i de la pol·lució .
- Reverteix la senescència cel·lular ( l'envelliment )
- I disminueix el dany cel·lular induït per la radiació UV .
Així doncs, amb l'aplicació de cosmètics que contenen aquest actiu tan interessant , podem ajudar al retard en l'aparició dels signes visibles de l'envelliment i prolongar l'aspecte jove de la pell .

 

 

 

COSMÈTICA DE CONTORN D’ULLS:

 

 

La pell del contorn dels ulls està gairebé totalment privada de la protecció del film hidro-lipídic natural que envolta la dermis de tot el cos i que assegura la hidratació superficial . És menys rica en fibres de col·lagen i elastina que mantenen la textura , elasticitat i to de la pell .

Per protegir i prevenir la formació de les arrugues cal dedicar al contorn dels ulls cures apropiades. La millor solució és confiar en la cosmètica especial per al contorn d'ulls . Es tracta de productes específics , nutritius i hidratants que demostren la seva eficàcia usats correctament i diàriament . Les fórmules més suaus poden usar-se a partir dels 20 anys i de forma preventiva, mentre que les més riques en actius estan indicades per a edats més avançades . S'han d'aplicar almenys dues vegades al dia , al matí i a la nit sobre pell prèviament neta i tonificada amb un producte de neteja facial apropiat .

Després d'un tractament continuat els productes per al contorn d'ulls retornen la lluminositat a la mirada ja que redueixen i suavitzen les arrugues i les línies d’expressió i aporten fermesa per mitigar els signes de cansament .

Trobarem una variada gamma de productes que recomanarem en cada estat de la pell i cada edat:

 

HIDRATANTS

 

Nosaltres recomanem prevenir les arrugues quan abans millor, a partir dels 20 o 25 anys i per fer-ho recomanem hidratar correctament la zona de la pell.

L’actiu principal és el hialuronat sòdic, que a més d’hidratar en profunditat redueix les fines arrugues.

En funció de l’edat i l’estat de la pell, triarem la textura més adequada: gel, crema-gel o crema.

 

ARRUGUES D’EXPRESSIÓ

 

Les arrugues i les línies d’expressió apareixen quan es deformen les fibres de col·lagen i elastina que serveixen de sosteniment a la pell.

Hi ha diferents tipus d’arrugues a la zona del contorn d'ulls: hi ha les arrugues superficials i fines, que són causa de l'envelliment biològic,  i les arrugues d'expressió, que  formen solcs profunds com a conseqüència de la repetició de gestos.

Les arrugues superficials representen l'accentuació dels plecs normals de la pell. A partir d'elles es formen les arrugues més profundes.

Les arrugues d'expressió apareixen per les contraccions musculars reiterades que imprimeixen la seva empremta a la pell. Les principals són les arrugues de l'angle extern de l'ull, conegudes com a "potes de gall".

Per evitar, retardar i atenuar aquest tipus d’arrugues, un cop aparegudes, recomanem l’ús de cosmètics amb efecte “botox”. Aquests cosmètics contindran un pèptid denominat acetyloctapeptide-3  amb activitat reconeguda i demostrada sobre la relaxació dels muscles d’expressió facials, i com a conseqüència redueix fins un 63% la profunditat de les arrugues.

 

BOSSES

 

A mida que la pell perd la seva elasticitat i els muscles es debiliten per l’edat, la pell flàccida es pot acumular al voltant dels ulls, formant plecs a les parpelles. El greix que protegeix les conques dels ulls sobresurt de la cavitat ocular i s’acumula en bosses al voltant de les parpelles.

Una altra de les principals causes dels ulls inflats és l’acumulació d’aigua, coneguda com edema de la parpella. El fluid s’acumula, entre d’altres causes, per una insuficient circulació limfàtica o un increment en la permeabilitat capil·lar.

En aquests casos pot usar-se Eyeseryl(R) (Acetyl tetrapeptide-5) , que es tracta d’un tetrapèptid amb propietats antiedema amb una eficàcia provada per reduir les bosses que es formen al voltant de l’ull.

L’efecte drenant del producte aconsegueix reduir les bosses en només 15 dies.

 

ULLERES PIGMENTADES

 

L’aparició d’ulleres pigmentades, depèn d'una mala circulació de la sang que es fa especialment visible en els petits capil·lars del contorn dels ulls.

Quan estan en la seva fase de coloració violeta és el moment idoni per tractar-les amb més èxit.

En aquests casos usarem també Acetyl tetrapeptide-5,  que presenta propietats antiedema, i l’associarem a d’altres  actius cosmètics com Haloxyl(R) (palmitoyl tetrapeptide-7) que presenta capacitat per eliminar la sang que origina els pigments responsables de la coloració de les ulleres i la inflamació local. 

 

COSMÈTICA FACIAL