El sistema personalitzat de dosificació SPD ® és una eina d'Atenció Farmacèutica per millorar el compliment farmaco-terapèutic i evitar l'error , l'oblit de les preses i facilitar l'administració de la medicació.

El sistema SPD ® és indicat per a pacients amb posologies complicades , pacients poli-medicats i / o incapacitats per complir el tractament .

És recomanat en residències de 3a edat i atenció domiciliària . És també un valor afegit a la tasca del farmacèutic i facilita la tasca del mateix en l'atenció farmacèutica ( Pharmaceutical care ) .

És un sistema de manipulació manual mitjançant un sistema de segellat en fred , setmanal i d'un sol ús. És fabricat amb materials d'ús farmacèutic i alimentari i aprovats per la FDA Es compon d'un cartró amb vint-i-una cel•les dividides en quatre files horitzontals ( indicant les preses)  i set files verticals  (indicant els dies de la setmana )  i un alvèol ( blíster ) de vint-i-una  fosses per posar la corresponent medicació .

El sistema personalitzat de dosificació SPD ® que utilitzem nosaltres, és ANOTA PILL PACK SYSTEM ®, i compleix amb les normes d’hermeticitat reglamentàries.

 

Les persones susceptibles d'usar els Sistemes Personalitzats de Dosificació són :

1 . Pacients amb problemes cognitius .

2 . Pacients d'edat avançada .

3 . Tractament amb tres o més fàrmacs .

4 . Pacients sense familiar o cuidador de referència .

5 . Presa de dosi irregulars .

6 . Pacients no d'edat avançada , poli-tractats i oblidadissos .

7 . Pacients crònics .

8 . Tractament agut irregular .

9 . Pacients inclosos en programa d'Atenció Domiciliària .

10 . Residències geriàtriques .

11 . Centres de Dia

12 . Tractaments de desintoxicació ambulatòria .

13 . Medicació d'Ús Hospitalari .

14 . Programes específics concertats ( tuberculostàtics , antibiòtics , ... )

Cal tenir en compte que per poder entrar en el programa SPD ®, el pacient ha de donar la seva conformitat a la manipulació de la seva medicació, mitjançant un document d’autorització.

 

 

Sistema personalitzat de dosificació SPD